Na ruci vjerenički prsten, a u glavi zbrka. Bliži se dan koji Vam je od posebne važnosti. Želite  da sve bude savršeno, a pomisao na veliki broj zadataka, stvara glavobolju. Opustite se! Planiranje i organizovanje vjenčanja može da bude zabavno.

Najvažnije je da tačno odredite želje i procjenite koliko vremena možete odvoiti za planiranje. Počnite na vrijeme kako ne biste došli u stisku sa vremenom i nepotrebno pokvarili doživljaj dana koji ćete pamtiti cijeli život.

S kim želite podijeliti najljepše  trenutke?

Započnite sa popisom gostiju kao prvim korakom organizacije vjenčanja, kako bi znali koje lokacije mogu svojim kapacitetom ugostiti vaše uzvanike i na koji način će te raspolagati sa proračunom. Pažljivo birajte s kim želite podijeliti taj trenutak.

Napravite kategorije kao što su: porodica, prijatelji, radne kolege… Na taj način će te smanjiti mogućnost da nekoga zaboravite staviti na spisak. Odlučite se koje goste želite pozvati na cjelokupnu ceremoniju, a koje na večernju zabavu.

I ne zaboravite da na pozivnicama ostavite napomenu za potvrdu dolaska na vjenčanje.

Gdje?

Sada već imate okvirni broj uzvanika i možete da krenete u potragu za najboljim izborom lokacije. Vjenčanja se obično održavaju u periodu od proljeća do jeseni, a ponekad se desi da su neki od prostora rezervisani dve godine unaprijed, što znači da će te morati biti fleksibilniji sa datumom Vašeg vjenčanja.

Nekad su se vjenčanja organizovala u kraćem roku. Danas u moru raznovrsnih ponuda ono može da potraje i do godinu dana.Pred Vama je odluka kakav ambijent želite. Da li je to vjenčanje na otvorenom ili neki restoran.

Vjenčanja na otvorenom su sve popularnija, posebno u toplijim godišnjim dobama kada su uslovi za organizaciju takve proslave idealni. Ugodna temparatura, opuštena atmosfera i prirodno okruženje su elementi koji garantuju dobar provod. Uz usluge Glamour Šatora svaka lokacija u prirodi može postati savršeno mjesto za Vaše vjenčanje.  Kada se sa partnerom dogovorite kako želite da ono izgleda, krenite u akciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glamour Šatori (@glamour.satori)

Muzika za ples

Ko će podizati atmosferu, zabavljati Vas i Vaše goste, od izuzetne je važnosti. Potrebno je posvetiti posebnu pažnju prilikom izbora muzike.

Dekoracija, torta, frizura, šminka su detalji koji će se vrlo brzo zaboraviti, ali ono što će ostaviti utisak i čak se prepričavati  mjesecima kasnije jeste atmosfera koja je svakog natjera da zapjeva i zaigra.

Morate se odlučiti da li želite programsku muziku ili će te dozvoliti naručivanje pjesama. Ukoliko se odlučite za naručivanje pjesama, sigurno će te proći jeftinije, ali ono često može da pokvari ugođaj. Ne dozvolite da se Vaše slavlje pretvori u proslavu u kojoj će uživati mali broj ljudi.

Svi imamo prijatelje ili rođake koji su imali lično iskustvo sa nekim od bendova ili su bili gosti i proveli se nezaboravno, pozovite ih. Sigurno imaju savjet za Vas.

Šta je vjenčanje bez teme?

Prostor simbolizuje Vas, Vaš stil i način razmišljanja. Koncept koji izaberete treba da se reflektuje u cjelokupnom izgledu i doživljaju tog dana. Prije upuštanja u odabir dekorativnih predmeta, cvijeća, vjenčanice preporučuje se odabir teme vjenčanja ili bar osnovne boje na kojima se može temeljiti sve ostalo.

Saloni ili restorani koji organizuju  vjenčanja imaju svoj stil i ponekad to ograničava estetsku slobodu i morate da se uklopite u već postojeci ambijent, dok sa šatorima to nije slučaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glamour Šatori (@glamour.satori)

Fotograf

Fotografij je uspomena koja najsrećnije trenutke čuva od zaborava. I Vaša djeca će se jednog dan diviti fotografijama. A sigurno imate i prijatelje i rodbinu koji nisu mogli svojim prisustvom uveličati Vaše slavlje, jer žive u drugoj državi ili na drugom kontinentu, a nestrpljivo čekaju da pogledaju video i fotografije.

Čak baki i deki će to neizmerno značiti, da uz jutarnju kafu gledaju fotografije i sa komsijama prepričavaju kako je divno slavlje bilo, usput hvaleći se fotografijama šarmatnog unuka ili najdivnije unuke.

Zbog toga izaberite fotografa koji umije da zabilježi svaki detalj Vaše ljubavi.

Pouzdan partner koji rješava sve!

Ukoliko želite skinuti veliki dio tereta sa svojih leđa, dobra je ideja da cjelokupnu organizaciju vječanja prepustite stučnim osobama za to. U dogovoru sa svojim partnerima, Glamur Šatori preuzimaju na sebe organizaciju koja uključuje prostor, hranu, dekoraciju, rasvjetu i sve ostalo što zahtjevaju vjenčanja na otvorenom. Na Vama ostaje da se prepustite trenutku, bez stresa da će nesto nedostajati ili poći po zlu.

I za kraj… Najvažnije je da držite za ruku onoga koga volite više od života!